Behandling

Kiropraktisk behandling

En kiropraktisk behandling består först och främst av manuell behandling av kroppens leder och muskler. Manuell behandling kan generellt definieras som alla de procedurer där behandlaren använder sina händer i syfte att påverka vävnad mekaniskt, speciellt vävnad i och kring leder. Procedurerna omfattar bland annat. manipulation, mobilisering, artikulering, traktion och mjukdelsbehandling.

Behandlingens syfte är att normalisera ledens och musklernas funktionsförmåga samt att lindra eller ta bort smärta. Behandlingen hos kiropraktorn är för det mesta smärtfri och, i motsättning till vad många tror, alldeles odramatisk.

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt defineras som en delmuskelspänning eller en hyperöm punkt i en spänd muskelfibersträng. Triggerpunkten karaktäriseras av att den ger lokal smärta men även en karaktäristisk projicering av smärtan till en annan del av kroppen.Dessa punkter som finns i musklerna kan både ge en lokalsmärta i muskeln men de följer även vissa mönster ut i kroppen. Till exempel kan triggerpunkter vara orsaken till armbågssmärta samt huvudvärk.

Triggerpunkter behandlas med tryckbehandling precis på triggerpunkten och sedan specifik stretching.

 

 

 

 

 

 

Kiropraktor Göteborg Kiropraktorklinik Andreas Erdegard Kvillegatan 27 417 08 Göteborg